“Виживаємо за рахунок гуманітарної допомоги…”, – історія пані Раїси з Авдіївки

Раїса Миколаївна та її чоловік – пенсіонери. Їм за 70 років. Виїхали із Авдіївки ще на початку повномасштабної війни, торік у березні, через значні обстріли міста. Один із таких обстрілів зруйнував будинок подружжя майже повністю. Як згадує жінка з гіркотою: «Наш будинок склався наче картонна коробочка…».

Але важка доля переселенців спіткала людей ще раніше, у 2015 році. Вже тоді вони покидали своє рідне місто через військові дії, бо обстріли пошкодили їхній будинок. Тоді пані Раїса з чоловіком знайшли прихисток у невеличкому селищі Дніпропетровської області, де мають родичів. Прожили там майже 3 роки. Потім знову повернулися додому відновлювати рідний дім.

Зараз подружжя знайшли прихисток у Вільногірську Кам’янського району. Разом з ними приїхали і син з невісткою та онуком. Великою родиною проживають у невеличкій квартирі, бо мають зовсім невеликі доходи.

Пані Раїса ділиться: «Виживаємо за рахунок гуманітарної допомоги від благодійних організацій та фондів, фінансовою підтримкою є лише соціальні державні виплати та наші з чоловіком пенсії. Роботи для нашої молоді у цьому маленькому містечку немає…».

Окрім переселенських труднощів, жінка страждає на онкологічне захворювання. Розповідає, що до війни лікувалася у Краматорську, зараз перебуває на обліку у Дніпрі. Звісно, що коштів навіть на найнеобхідніші обстеження пані Раїсі не вистачає.

«Дякую добрим, чуйним людям – місцевим мешканцям, які також намагаються нас підтримувати. Хто чим: овочами, консервацією, одежею, деякими побутовими речами. Дякую вам, що не забуваєте про нас – тих, хто вже сам не в силах впоратися…», – ділиться пані Раїса.

Нещодавно подружжя пенсіонерів отримали від Карітас Кам’янське гуманітарну допомогу у вигляді повноцінного продуктового набору в рамках проєкту Emergency_appeal23. Сподіваємося, це стане черговою відчутною ознакою турботи та підтримки з нашої сторони.

Ні на мить не забуваємо та не припиняємо всебічно допомагати вразливим категоріям людей, які постраждали від війни.

#Emergency_appeal23

#Надзвичайне_реагування