«Волонтерство – це не завжди гроші, допомога може бути неймовірно різносторонньою», – наш волонтер Олег Вергун

Найцінніший скарб для Карітас Кам’янське – це, перш за все, люди. Люди з чистим та великим серцем, які безкорисливо та самовіддано витрачають свої ресурси заради інших.

Витрачають дорогоцінне для кожного – свій час, який ніколи не повернути назад, свої сили та інше.

Ми не втомлюємося представляти вам нашу потужну, «добровольчу армію» – наших волонтерів. Сьогодні ми хочемо познайомити вас з нашим активним волонтером, який стоїть з нами поруч на варті підтримки та милосердя з самого початку війни – це наш незамінний помічник – пан Олег Вергун.

Пан Олег з перших днів повномасштабного російського вторгнення приїжджав до нас із допомогою для людей, що постраждали від війни. Чоловік одразу відгукнувся на заклик нашої координаторки волонтерів, яка вже тоді шукала допомогу серед всіх мешканців нашого міста. Тоді чоловік зібрав все, що у нього було, а це сформувалося у великі чотири мішки посуду, постілі та інших найнеобхідніших побутових речей, і привіз їх до Карітасу. Після цього пан Олег вже почав активно та масштабно розповсюджувати інформацію про те, що необхідно для переселенців, які звертаються за допомогою до нашого фонду. І відчув неймовірно потужний відгук від людей з усього міста.

Наш волонтер ділиться, що для того, щоб відчути потреби постраждалих від війни, треба побачити ситуацію на власні очі. Приїжджаючи з допомогою до Карітасу, він все це бачив: біль та смуток сотень людей, які втратили все, або майже все.

Чоловік бачив та розумів потреби людей, які прибували до нашого міста, та завдяки своїм організаційним здібностям, заохочував до цієї доброчинної справи своїх близьких, друзів, приятелів та всіх інших – знайомих та зовсім незнайомих йому людей.

Варто зазначити, що перші два місяці чоловік повністю розраховував та застосовував лише свої власні фізичні та матеріальні ресурси, а вже потім до нього активно приєднувалися й інші благодійники та просто небайдужі люди.

Його друзі та знайомі із-за кордону, довіряючи йому, надавали фінансову допомогу, яка, вони були впевнені, буде використана за призначенням. За отримані від них кошти, наш волонтер закуповував та привозив для переселенців нові каструлі, пательні та інший необхідний посуд.

Волонтер зауважує, що у нього немає якогось відповідного напрямку, на якому він підтримує людей та допомагає їм, він орієнтується за життєвими ситуаціями, які трапляються у нього на шляху.

Ми дуже радіємо та тішимося, що пан Олег – частина нашої волонтерської команди, адже завдяки його діяльності, переселенці отримали просто неймовірну кількість посуду, постілі та інших важливих та необхідних побутових речей. Завдяки йому, люди хоч трохи раділи та посміхалися, навіть у такий скрутний час.

Ми дуже вдячні нашому волонтеру за його самовідданість, за його чистий поклик душі, за його велике, чуйне серце, яке обігріло тисячі людей, постраждалих від війни.

Ми впевнені, що завдяки таким людям, як наш волонтер, пан Олег, ми ще швидше наближаємо нашу Перемогу!