Відповідаємо на гострі потреби важкохворих людей, які постраждали внаслідок військових дій

Останнім часом до нас звертається за допомогою багато важкохворих осіб. Люди часто не можуть вчасно отримати необхідну їм допомогу через війну, що значно погіршує стан їхнього здоров’я. Фінансові труднощі, які пов’язані з переїздом та переоформленням виплат, поглиблюють кризу та створюють небезпеку для життя. Є велика потреба у придбанні ліків для цих людей, особливо життєво-необхідних.

Для цього маємо на меті підтримати стан здоров’я 70 важкохворих осіб шляхом надання сертифікатів на ліки на суму 2500 грн.

Маємо також багато звернень від важкохворих маломобільних чи немобільних осіб, які вкрай потребують домашньої опіки, такої як: регулярне відвідування соціального працівника, який допоможе підтримувати особисту гігієну, зробить закупку продуктів харчування, зварить обід або відвезе до лікаря чи на медичне обстеження. Окрім підтримки фізичного стану, такий догляд сприятиме відчуттю захищеності і покращенню психологічного стану, адже важкохвора людина має когось, хто піклується про неї, кому можна зателефонувати і хто прийде на допомогу в разі гострої необхідності.

Через ці виклики плануємо здійснювати соціальну опіку задля підтримки стану здоров’я та самопочуття 30 самотніх важкохворих маломобільних та немобільних осіб протягом 6 місяців.

Діяльність реалізовується в рамках проєкту «Реагування на гострі потреби важкохворих осіб, які постраждали внаслідок військових дій у зв’язку з російською агресією в Україні» за підтримки благодійної організації CNEWA Canada.

#Догляд_вдома

#Карітас_Кам’янське