«В Карітасі мені подобається абсолютно все», – наша волонтерка пані Зоя Чураченко

Пані Зоя поряд з нами з перших днів повномасштабного вторгнення. Прийшла на третій день великої війни до Карітасу, аби знайти собі заняття, бути корисною, адже не могла безпорадно сидіти, склавши руки. Як зараз згадує наша волонтерка, прийняли її дуже привітно, одразу запропонували приступити до приготування обідів. Такий прийом дуже вразив пані Зою, вона не очікувала, що одразу зустріне таких гарних та добрих людей. Так жінка стала волонтерити на нашій кухні, готуючи найсмачніші обіди разом з іншими волонтерами.

💜 Через деякий час за запрошенням доньки, яка живе за кордоном, пані Зоя погодилася виїхати з України, щоб убезпечити себе. Утім, її туга за рідним домом, за рідною країною пересилила усілякі страхи та невпевненість, тому жінка вже через декілька місяців вирішила повернутися додому. «Я так сильно сумувала за домом, майже щодня плакала за Україною, тому не витримала, повернулася…», – згадує про час свого перебування за кордоном пані Зоя.

💜 І вже на другий день після повернення вона знову завітала до Карітасу з надією на те, що її праця знову станеться у пригоді. Наші волонтери, що служать на кухні, з радістю зустріли жінку та знову запропонували допомагати у приготуванні обідів.

💜 Відтоді пані Зоя ні на день не полишає своєї волонтерської діяльності. Вона приходить зранку і разом з іншими нашими доброчинницями готує смачні та вишукані обіди, якими пригощають всіх волонтерів та працівників.

«Такого доброго та щирого відношення я не бачила ніде у своєму житті», – ділиться пані Зоя. Волонтерка розповіла, що все своє професійне життя присвятила малярній роботі. То в тій сфері, додає, ніколи не відчувала на собі такого привітного та турботливого відношення, як у Карітасі. А ще пані Зоя зустріла тут людей, які стали її друзями та приятелями. Жінки спілкуються, приятелюють та підтримують одна одну.

💜 Зараз вже пані Зоя не уявляє свого життя без свого волонтерського служіння. Жінка каже, що це для неї не лише можливість приносити користь людям, а й невід’ємна частина життя, в якій є глибокий сенс.

💜 А ми щиро радіємо, що пані Зоя – частина нашої найкращої волонтерської команди. Ми безмежно дякуємо нашій волонтерці за її безцінний внесок у нашу спільну справу. На прикладі служіння пані Зої ми вкотре переконуємося, що спільними зусиллями можемо зробити світ кращим місцем і наші волонтери відіграють в цьому надзвичайно важливу роль.