В рамках миробудівничого заходу для переселенців організували психологічний тренінг про конфлікти

Наша мета – не тільки задовільнити базові потреби вимушених переселенців у їжі та інших необхідних для нормального життя речах. В наших пріоритетах також – допомогти людям налагодити життя на новому місці, адаптуватися до нових умов, створити нові соціальні зв’язки. Адже без відчуття кола підтримки, де панує взаєморозуміння та прийняття, неможливо почуватися впевнено та стабільно у новому середовищі.

Задля цього ми не тільки надаємо гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям, а ще й організовуємо та проводимо миробудівничі заходи, які здатні об’єднати людей, створити дружню атмосферу та згуртувати на новому місці.

Саме таким сьогодні, 17 листопада, став психологічний тренінг на актуальну тему: «На глибині конфлікту та примирення». Тренером виступила наша психологиня Оксана Костинська.

Говорили про причини виникнення конфліктів та можливі варіанти їх вирішення. А ще про те, яку частину своєї особистості в процесі взаємодії з іншими людьми ми включаємо в певних життєвих ситуаціях. Згідно теорії транзактного аналізу, засновником якої є Ерік Берн, у людини може проявлятися такі стани: стан «батька», «дорослого» та «дитини».

За словами нашої тренерки, зріла людина вміло застосовує різні форми поведінки, гнучко виявляючи себе в тому чи іншому стані в залежності від цілей та життєвих обставин. Тож, виявляється, що вирішити будь-який конфлікт можна, якщо поводити себе з позиції стану «дорослий».

Протягом тренінгу учасники ділилися своїми життєвими історіями, обговорювали спірні питання та виклики, консультувалися з психологом. Завдяки цьому створилася дружня, тепла атмосфера, де люди мали можливість поспілкуватися, проявити себе, дізнатися нову, корисну інформацію та потоваришувати один з одним.

#Emergency_appeal

#Надзвичайне_реагування