«В такому гарному колективі, як у Карітасі, я ще не працювала. Якщо моя допомога тут стане не потрібною, навіть не знаю, що буду робити», – наша волонтерка Альона

Вона працьовита, відкрита, доброзичлива та енергійна. З ранку до вечора ми тільки й бачимо, як вона то миє або підмітає підлогу, складає речі, допомагає нашим працівникам фасувати пакети з гуманітарною допомогою. Не боїться жодної роботи!

💜Знайомтеся: наша волонтерка – Альона. Жінка приїхала з селища Херсонської області до нашого міста разом із родиною – чоловіком та трьома дітьми. Вони не просто приїхали, а евакуювалися зі свого селища, як тільки тоді з’явилася можливість. Відбулося це ще у квітні минулого року. Кам’янське обрали не випадково: тут вже декілька років проживає рідна сестра Альони.

💜 З початку повномасштабного військового вторгнення родина Альони пережила всі жахи окупації. Втім, врятувала людей запасливість та заощадливість жінки.

💜 «Ми завжди запасаємося на осінь: купляємо крупи та інші продукти, що не псуються, готуємо консервацію, також мали невеличке господарство – качок, кролів та курей», – ділиться Альона. Завдяки цьому родина пережила 40 днів в окупації…

💜 Жінка згадує, що, покидаючи рідне місто, вимушені були залишити все, що мали, задля порятунку своїх дітей.

💜 Вже потрапивши до нашого міста, родину Альони взяла під свій супровід наша кейс-менеджерка Ольга Варницька, оскільки сім’я жінки має категорію вразливості. Деякий час Карітас надавав переселенцям можливу допомогу. А потім Альона сама звернулася до нашої фахівчині з проханням допомогти знайти роботу. І буквально через декілька годин жінка вже отримала пропозицію волонтерити у Карітасі у проєкті «Гроші за роботу».

💜 Зазначимо, що у мирному житті, у своєму рідному селищі, Альона багато років працювала помічником кухара, готувала на свята та інші заходи у місцевих закладах харчування. Хоча за освітою жінка – перукар, яка і сьогодні реалізує свою майстерність для своїх близьких та знайомих.

💜 Ми тішимося, що Альона стала невід’ємною часточкою нашої дружньої команді. Ми дякуємо нашій волонтерці за її старанність, відповідальність та добре серце!