Генератор, як символ надії та віри у краще життя

Інколи життя людей докорінно змінюється в одну мить. Спочатку чоловік пані Яни захворів важкою хворобою. А потім в розпал його лікування у онкоцентрі розпочалася повномасштабна війна у нашій країні, і подружжя були вимушені втікати з рідного міста.

🧡 Це історія про боротьбу та незгасаючу надію. Історія переселенців із Харкова, які попри всі складнощі продовжують діяти та вірити.

🧡Пані Яна та пан Олег були змушені виїхати з рідного міста ще на початку березня минулого року. Вже тоді там було вкрай небезпечено залишатися, а онкоцентр, в якому лікувався чоловік, був знищений. Спочатку знайшли прихисток у Дніпрі і деякий час проживали там. Але занадто висока вартість оренди житла змусила людей шукати інші варіанти. Так вони знайшли невеличкий будиночок, який знаходиться на території садового товариства. І хоча з інфраструктурою та доступністю до важливих об’єктів в цьому районі складно, втім, є гідні умови для проживання і посильна вартість орендної плати.

🧡 Але систематичні, інколи і хаотичні відключення електроенергії на невизначений термін, викликали повний відчай у людей, оскільки належний догляд за важкохворим чоловіком абсолютно неможливий без світла та води. Тоді пані Яна почала шукати можливі варіанти вирішення проблеми, адже від цього залежало життя її чоловіка.

🧡 Дійшли висновку, що виходом з цієї складної ситуації могло б стати наявність генератора. Завдяки йому люди забезпечували б собі світло та воду, без яких пані Яна не має можливості доглядати за хворим чоловіком.

🧡 Відтоді жінка шукала допомоги повсюди, але не отримувала схвальної відповіді у вирішенні своєї проблеми. Випадково потрапила до Карітасу, де спочатку отримала продуктову допомогу та поділилася з нашими працівниками своєю бідою.

🧡 Ми не залишилися осторонь від чужих проблем, і вже за першої змоги передали подружжю переселенців генератор. Генератор разом з іншими ми отримали від Карітас Оломоуц Charita Olomouc через наших постійних, надійних партнерів – Карітас Коломия.

Зауважимо, що це останній агрегат, який ми могли надати у якості благодійної допомоги важкохворій людині.

🧡 Зараз пані Яна зауважує: «Коли все налагодиться, обов’язково поїдемо додому». Відчувши підтримку з нашого боку, жінка зізнається, що вкотре переконалася у небайдужості та милосерді людей, які трапляються на її шляху.

🧡 А ми радіємо, що навіть у такий важкий час маємо можливість поліпшити життя людей, обігріти їх теплом та сповнити надією у краще майбутнє.