Команда проєкту “Долаючи розломи” завітала до Петриківки

2 березня команда працівників проєкту “Долаючи розломи” завітали до окраси нашого краю – смт. Петриківка. Захід відбувся у колоритному місці – приміщенні Петриківського будинку дитячої творчості.

💛 Психологиня проєкту «Долаючи розломи» пані Лариса підготувала для людей, постраждалих від війни, психологічний тренінг на актуальну тему – «Реакції тіла та психіки на стрес під час війни».

💛 Обговорювали стани людини, коли стрес вже створює руйнуючу дію на організм, і з цим треба якось справлятися. Наша фахівчиня порадила учасникам не лякатися такого стану, а, навпаки, спробувати його зрозуміти, прийняти та вивільнити. Таким чином, навчитися допомагати собі самостійно, і що головне – екологічними методами, не залучаючи до цього процесу близьких та рідних людей, щоб не завдати їм шкоди.

💛 На практиці наші учасники спробували знайти у своєму тілі розташування негативних почуттів. А згодом витягнути їх на поверхню, уважно розглянути та візуально викинути зі свого тіла, позбавляючи його неприємних емоцій.

💛 За допомогою арт-терапевтичної вправи наші гості намалювали свої почуття – надали їм форми та кольору.

А головне, як резюмувала наша психологиня: «Не емоції нами керують, а ми ними». Тому в наших руках є все для того, щоб змінити своє життя на краще!

💛 Протягом тренінгу учасники дізналися багато корисної та цікавої інформації, спробували практичні вправи, які в подальшому допоможуть їм вчитися приборкувати стресові стани та намагатися проживати ці надзвичайно складні часи максимально щасливо.

💛 Ми дякуємо адміністрації Петриківського будинку дитячої творчості за гостинність та співпрацю! ✨

#Долаючи_розломи

#Bridging_divides