«Мрію про щасливу Україну», – владика Максим Рябуха

Зустріч із владикою Максимом Рябухою відбулася цими вихідними у форматі Живої бібліотеки в рамках проєкту «Долаючи розломи».

💙 Єпископ-помічник Донецького екзархату УГКЦ розповів про свій особистий шлях до Бога та досвід віри. Про своє священниче служіння у Церкві. Пригадував свої перші кроки у вірі та зародження власного покликання. Поділився, як Боже провидіння запровадило його до церкви отців-салезіян східного обряду, де він допомагав їм як аніматор у роботі з молоддю. А згодом поглибив своє салезіанське покликання на навчанні у Італії. Після чого склав перші монаші салезіанські обіти у Турині (Італії). Після цього у житті Максима Рябухи відбувалося ще багато навчання та служіння.

💛 А минулого року Синод Єпископів УГКЦ обрав Максима Рябуху єпископом-помічником Донецького екзархату УГКЦ. Як зараз згадує про свої почуття з цього приводу єпископ: «Я ніколи не думав, що Церква могла би прийняти таке рішення щодо мене…але це дає мені велику віру у те, що коли Бог просить про щось, Він точно знає, що це «щось» Він хоче дати».

💙 Після неймовірно захоплюючої розповіді єпископа про своє життя та служіння, гості нашого заходу мали можливість поставити свої хвилюючі питання.

💛 Відповіді, які ми почули від Владики, були сповнені глибокого християнського змісту, який дає поштовх до роздумів щодо вагомих питань у іншій площині, ніж та, в якій ми звикли мислити.

💙 Ми щиро дякуємо єпископу-помічнику Максиму Рябусі за змістовну, цікаву зустріч, яка надихнула та сповнила наші душі надією.

#Долаючи_розломи

#Bridging_divides