Надаємо переселенцям грошову допомогу на оренду житла

Через війну багато людей були змушені покинути свої домівки та шукати прихисток у інших, відносно безпечних містах нашої країни. Натомість, пошук та оплата житла наразі – дуже велика проблема для переселенців.

А у деяких випадках люди не мають на сьогоднішній день достатньо коштів, щоб оплачувати навіть недороге житло, адже втікали з зони бойових дій, та не мали можливості взяти з собою ні найнеобхідніші речі, а іноді і кошти, що мали.

За програмою грошової допомоги на оренду житла переселенцям, що мають категорії вразливості, потрапила родина пані Надії та пана Василя, які на початку квітня всією сім’єю знайшли прихисток у нашому місті. Люди евакуювалися зі свого рідного міста, оскільки з початком повномасштабного російського вторгнення там вже відбувалися активні бойові дії, і з кожним днем людям загрожувала все більша небезпека.

Прибувши до Кам’янського, переселенці знайшли квартиру для оренди та оселилися в ній. Втім, коштів дуже бракує, оскільки чоловік пані Надії має важке захворювання, а сама жінка – пенсіонерка з групою інвалідності. Разом з подружжям проживають їх донька з 9-річним сином та онука-студентка.

Працівниця Карітас Кам’янське зареєструвала родину у програмі допомоги та оформила всі необхідні документи для того, щоб переселенці отримали грошову допомогу від фонду на оренду житла.

«Спочатку гадали, що ми тут тимчасово, не більше двох-трьох місяців, – зауважує пані Надія. – А вже зараз розуміємо, що невідомо коли зможемо повернутися додому, оскільки, навіть якщо війна відступить від нашого міста, ніяких умов для проживання там немає: ні води, ні світла, ні газу, ні опалення. Все зруйновано…».

Подружжя переселенців дякують Карітасу за всебічну підтримку, яка є для них наразі дуже затребуваною та актуальною.

#Emergency_appeal

#Надзвичайне_реагування