Наші фахівці: психолог Карітасу

Посада психолога надзвичайно актуальна у Карітас Кам’янське. Без неї неможливо було б системне та комплексне функціонування фонду та надання різнобічної допомоги нашим відвідувачам. Адже більшість людей розуміють, що у кризовій ситуації доцільно звернутися за допомогою до кваліфікованого фахівця.

Знайомтеся з фахівчинею нашого фонду, психологом Оксаною Костинською , яка приїхала до нас із Харкова.

Пані Оксана з юнацтва мріяла працювати психологом, але в той час не насмілилася подати документи до ВУЗу, коли дізналася про неймовірно величезний конкурс на цю спеціальність.

Натомість, через деякий час, пропрацювавши в зовсім іншій сфері, та після важливих життєвих подій, таких як народження дітей, жінка вирішила все ж таки не полишати свою мрію та наважилася опанувати бажану професію. Як зараз згадує наша фахівчиня, тоді вона занурилась у світ психології з такою жадібністю, що не могла себе зупинити у навчанні.

Після отримання вищої освіти практичного психолога, вивчила медичну психологію та валеологію. За додатковим напрямком закінчила п’ятирічний проєкт сімейної системної психотерапії. Та й це здавалося нашій фахівчині замало. Після всіх здобутків вона продовжувала і продовжує вчитися, та має купу відзнак у різноманітних психологічних напрямках.

У нашої фахівчині за плечима величезний досвід роботи у сфері психології. У своєму рідному місті – Харкові – пані Оксана працювала психологом, соціальним педагогом у територіальному центрі, надаючи допомогу людям похилого віку та людям з інвалідністю. Водночас вона проводила багато тренінгових авторських програм. А групу людей похилого віку вела ще два роки на волонтерських засадах після того, як стала працівником Науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Оскільки нова робота вимагала нових знань, пані Оксана закінчила тоді спеціальні курси ХМАПО, навчалась програмі з попередження та лікування ПТСР (посттравматичний стресовий розлад).

Протягом всього часу наша психологиня завжди мала і приватну практику. А в Науковому інституті пані Оксана пропрацювала 7 років, аж до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. За цей час вона запровадила декілька корисних та ефективних методик відновлення, таких як: «Дзеркальна терапія» та «Ігрова практика». Окрім того, всю свою професійну діяльність пані Оксана підбирала та вдосконалювала методики, які могли б якомога ефективніше відновлювати психічне здоров’я людей, які перенесли інсульт, черепно-мозкові травми, аварії та ампутації.

Психологиня зазначає, що особливим напрямком в її діяльності завжди була робота з дітьми із ДЦП, оскільки серед них є неймовірні та талановиті особистості, і, взагалі, такі діти дуже потребують уваги.

Але з початком повномасштабної війни в Україні пані Оксана була змушена залишити своє рідне місто та знайшла прихисток у Кам’янському. Як зазначає наша фахівчиня, команда Карітасу стала для неї, в буквальному сенсі слова, новою родиною, а не просто формальним місцем роботи.

«Дуже вдячна долі, що й надалі можу допомагати людям, бути корисною тим, хто втратив домівку, соціальні зв’язки, розгубився у вирії воєнних подій», – ділиться пані Оксана.

Ми дякуємо нашій психологині за її неймовірно важливу та важку працю, коли вона торкається найтаємніших куточків людських душ, направляючи і відкриваючи людині нові горизонти та можливості задля налагодження і поліпшення життя.

Ми щиро радіємо, що пані Оксана – частина нашої професійної, потужної команди. Завдяки її роботі, наші шановні відвідувачі отримують не тільки фактичну допомогу від фонду – продуктами та іншими життєво-необхідними речами – а й знаходять емоційну підтримку та здобувають психологічну рівновагу.

Записатися на індивідуальні консультації можна за номером: 066 215 59 28 – Оксана Костинська.