На психологічному тренінгу учасники вивчали свою особистість в різних аспектах

Щоб п’єса розвивалась, люди міняються ролями та навіть залучають інших осіб, формуючи драматичний трикутник транзакцій.

На перший погляд, якась нісенітниця і складно зрозуміти сенс цього речення. Насправді, це рядки з відомої книги американського психолога Еріка Берна про три складові людської особистості.

Саме про це сьогодні спілкувались на психологічному тренінгу у Карітас Кам’янське

Свого часу відомий психолог Ерік Берн зробив фундаментальне відкриття у психоаналізі та створив новий метод лікування у психотерапії – транзакційний аналіз.

А якщо простими словами, то кожна особистість має три аспекти – Батько, Дорослий і Дитина. Спілкуючись з іншими ми завжди перебуваємо в якомусь з цих станів. І в залежності від того, який аспект в нас переважає, маємо бачення навколишнього світу. Виникають міжособистісні або внутрішньоособистісні проблеми та конфлікти.

Психолог Оксана Костинська запропонувала учасникам тренінгу свою авторську методику роботи по цій темі. Спочатку, розділившись на команди, слухачі створили образ кожного стану та описали його характерні риси. Потім пройшли психологічний тест та встановили, який саме аспект переважає у кожного особисто.

Наприкінці заняття пані Оксана дала кілька порад, як тримати всі три ролі в гармонії. Адже внутрішня рівновага – важлива складова психічного здоров’я кожної людини.

Запрошуємо всіх охочих на психологічні тренінги щочетверга о 15:00. Заняття проходять за адресою пр. В. Стуса 1а.