Проєкт у Карітас Кам’янське: «Мікрогранти на підтримку місцевих українських притулків після початку війни 24 лютого 2022 року»

Згідно з проєктом «Мікрогранти на підтримку місцевих українських притулків після початку війни 24 лютого 2022 року» за підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги благодійний фонд Карітас Кам’янське здійснює супровід родин, які через війну в Україні вимушено залишили свої домівки та опинились в складних життєвих обставинах.

Метою проєкту є поліпшення житлово-побутових умов. За кошти, виділені в рамках проєкту, можна придбати побутову техніку, посуд та постільну білизну для найвразливіших переселених сімей.

На таку допомогу можуть розраховувати вразливі категорії ВПО, а саме:

☘️ особи з інвалідністю;

☘️ самотні мати/батько або опікун, які проживають з маленькими дітьми;

☘️ багатодітна сім’я, яка проживає з трьома і більше неповнолітніми дітьми;

☘️ вагітна/годуюча мати з дитиною до 2 років;

На сьогодні під супровід взято вже 10 сімей. У кожного з них своя непроста історія. Деякі сім’ї є вже двічі переселенцями, як, наприклад, сім’я зі Слов’янська, де троє діток, важкохворий чоловік та дитина з інвалідністю. Наразі їм вже придбано мікрохвильову піч.

Сім’я з Дебальцевого теж другий раз рятуються від війни. Зараз у родині двоє неповнолітніх дітей та очікується поповнення. Діти змушені були спати на підлозі, що, звичайно, не є нормою. Тому в першу чергу було придбано велике ліжко з ортопедичним матрацом. Мама діток дуже вдячна за те, що тепер діти спатимуть, як належить.

Ще одна родина з Мирного живе в будинку, де немає належних умов. Відсутнє водопостачання та каналізація. Було вирішено придбати пральну машинку.

Сім’я з міста Вугледар живуть в гуртожитку. В одній кімнаті туляться двоє дорослих та троє дітей, найменшому малюку 10 місяців. Батько в пошуках роботи, бо мріє орендувати більш просторе житло. Через спеку в кімнаті дуже жарко та душно, тому насамперед придбали вентилятор, а ще блендер та фен.

Окрім побутових потреб надається наступна допомога:

✅ відновлення втрачених документів

✅ пошуку житла

✅ психологічна допомога

✅ дозвілля для дітей

✅ допомога з працевлаштуванням.

Консультацію щодо участі у проєкті можна отримати за номерами гарячої лінії фонду.