Про добрі стосунки з людьми говорили на психологічному тренінгу

Щасливими нас роблять добрі стосунки з іншими людьми. Адже зв’язок з рідними, друзями, суспільством загалом є джерелом фізичного та психічного здоров’я людини.

🧐 Такого висновку дійшли гарвардські вчені, які протягом 75 років працювали над проєктом з вивчення людського щастя.

🙌 Сьогодні, 22 грудня, на психологічному тренінгу говорили саме про цей стан людини: щастя в умовах війни. Після невеличкої перерви наші учасники із задоволенням знову зібралися на тренінгу, який провела наша фахівчиня з психології Оксана Костинська.

💬 Наші учасники ділилися своїми думками та почуттями: що кожен з них розуміє та відчуває під визначенням «щастя».

🗣 А наша психологиня поділилися офіційно визнаною інформацією про щастя: висновками біологів та фізиологів. Виявляється, що в головному мозку людини за щастя відповідають 4 нейрохімічні речовини: ендорфін, дофамін, окситоцин та серотонін, а також достатня кількість вітаміну Д – антидепересанту та вітаміну гарного настрою. Якщо ж якоїсь з цих речовин не вистачає, то людина почувається засмученою та невдоволеною.

🤝 Що ж стосується гарних відносин із людьми, які роблять нас щасливими, то важливо, звісно, щоб вони були якісними та позитивними. А ті люди, які в 50 років найбільш задоволені своїми відносинами та спілкуванням, навіть в 80 можуть відчувати себе фізично здоровим.

🎨 А потім наша психологиня запропонувала учасникам тренінгу зобразити своє щастя за допомогою арт-терапевтичних засобів – олівців та пластиліну. Результатом стали яскраві та сонячні картини наших учасників, на яких втілилося їхнє щастя! Сонце, вітерець, вода, квіти, любов – ці атрибути переважно стали домінуючими на картинах наших учасників.

🌞 Виявляється, навіть серед темряви можна помічати яскраве сонце, посміхатися та хоч трішечки відчути себе щасливими!

#Emergency_appeal

#Надзвичайне_реагування