Про зміст та обсяг соціальної послуги «Догляд вдома»

Ми турбуємося про людей, які через складні життєві обставини потребують соціальної допомоги. За 6 місяців реалізації проєкту «Реагування на гострі потреби важкохворих осіб, які постраждали внаслідок військових дій в зв’язку з російською агресією в Україні» послугу «Догляд вдома» отримали понад 30 осіб, які потребують сторонньої допомоги через обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров’я.

Це і люди, які вимушено виїхали з рідного міста через військові дії та знайшли прихисток у Кам’янському, і місцеві мешканці, які в ці нелегкі часи теж потребують особливої опіки та турбування.

Зміст та обсяг соціальної послуги «Догляду вдома» для кожного отримувача визначаються індивідуально, залежно від ступеня потреб. В рамках проєкту передбачено надання, зокрема, таких соціальних послуг, як: ведення домашнього господарства – покупки в магазині та аптеці, приготування їжі, годування, миття посуду, прибирання в помешканні, прання та прасування; догляд за тілом та особиста гігієна, заміна постільної білизни, перевдягання; психологічна та духовна підтримка; допомога у вирішенні юридичних питань; організація взаємодії з комунальними закладами; сплата комунальних послуг, тощо.

Завдяки нашим партнерам CNEWA Canada підопічні були забезпечені технічними засобами реабілітації та необхідним медобладнанням (ходунки, палиці, тонометри, глюкометри тощо), отримали сертифікати на ліки та засоби гігієни. Така підтримка на сьогодні є дуже важливою для людей, які мають певні потреби задля підтримки здоров’я.

Ми з уважністю підходимо до потреб кожної людини, аби надати їй всю необхідну допомогу задля покращення якості життя.

Наш проєкт вже скоро завершиться, однак навіть за такий короткий період його існування ми змогли подбати про тих людей, які найбільше потребують помочі. Дуже сподіваємося, що з допомогою небайдужих людей і надалі зможемо творити добрі справи!

Проєкт реалізується завдяки нашим партнерам – благодійній організації CNEWA Canada.

#Карітас_Кам‘янське

#Догляд_вдома