Психологічний тренінг для переселенців у Вишневому

Безумовно, що на сьогодні найболючішою та найгострішою темою для кожного українця залишається війна. Мирні люди, які через військові дії були вимушені покинути свої рідні домівки, переживають дуже великий стрес та психологічне навантаження.

Тому, як допомогти собі у кризових станах та навчитися самостійно опановувати негативні емоції, сьогодні говорили з переселенцями, що знайшли прихисток у Вишнівській громаді.

Наш візит до громади став можливим завдяки налагодженню співпраці з Вишнівською ОТГ нашою фахівчинею з фасилітації Анною Гавриляк-Сєлівановою.

Психологиня Карітас Кам’янське Оксана Костинська підготувала для слухачів тренінг на тему психологічної самодопомоги.

Фахівчиня розповіла учасникам про стадії переживання горя, спричинене війною, які зараз актуальні для кожного українця.

А потім наголосила на тому, що чекає на кожного з нас у найближчі півроку. За її словами, люди будуть переживати та спостерігати декілька різних стадій, таких як: депресія – в тому чи іншому вигляді, повернення до звичної поведінки, бажання самотності, межовість, коли життя йде на межі війни та буденності та гостінг, коли раптово, без вагомих на то причин припиняється спілкування з деякими людьми.

І щоб впоратися самостійно з тривогою, хвилюванням, переживаннями та іншими негативними емоційними станами, наша фахівчиня надала учасникам тренінгу практичні рекомендації.

Оксана Костинська розповіла та наочно показала вправи на розслаблення та переключення. Фахівчиня зазначила, що наведені методики подолання стресу доведені медичною психологією, тому при належному їх застосуванні обов’язково позитивно вплинуть на організм людини.

Ми радіємо зацікавленості та небайдужості наших учасників, яким, сподіваємося, були дуже корисними сьогоднішні психологічні знання.

Ми дякуємо Вишнівська об’єднана територіальна громада за співпрацю та гостинність та сподіваємося на продовження спільної діяльності!