Психологічні зустрічі у Карітас Кам’янське – це завжди цікаво та захопливо

Кожен новий тренінг – можливість пізнання себе через різноманітні формати взаємодії.

Сьогоднішня тема, яку обговорювали 13 жовтня, «Мистецтво пам’ятати»? відкрила нові грані такого звичного для нашого вуха слово «пам’ять» та показала його важливість на будь-якому етапі нашого життя.

? Що таке пам’ять? Спробуйте пояснити без допомоги Google. Якщо просто без наукових визначень, то це такий психічний процес, який відбувається завдяки нашим нейронним зв’язкам десь там у сірій речовині нашого мозку. Ну майже без наукових термінів ?

?‍? Зі шкільної програми пам’ятаємо (ось і знадобилась пам’ять), що пам’ять буває образна, рухова, словесно-логічна та емоційна.

⌛ За термінами поділяється на миттєву, короткочасну та довготривалу.

Під час навчання для гарного запам’ятовування дітям пропонують побачити?, написати✍️ та почути? інформацію. Всі три складові поєднують для максимального результату.

Існує багато способів тренувати пам’ять?. Їх кількість та суть нам підкаже старий добрий Google. Але найпростіший спосіб – спробувати ввечері згадати у дрібницях всі події дня.?

Одна зі слухачів – пані Юлія – працює вихователем у дитячому садочку. Жінка поділилась досвідом, як вона допомагає малечі запам’ятовувати інформацію. Найпростіше діти сприймають образи. Тому для запам’ятовування використовують малювання. Спробуйте вгадати, яка дитяча пісенька зображена за допомогою символів на фото.

Інший спосіб – використання сторі-кубиків. За допомогою символів можна відтворити будь-яку ситуацію.

Ось такою пізнавальною і цікавою була сьогоднішня зустріч. Запрошуємо всіх охочих на психологічні зустрічі до Карітас Кам’янське. Щочетверга о 15:00.