Реальна допомога фахівця з адвокації у Карітас Кам’янське

Війна принесла кожному з нас не тільки багато горя та болю, а й додала чимало юридичних проблем. Не у всіх є сили та можливості самостійно вирішити паперову тяганину з офіційними державними установами.

Наш фахівець з адвокації Євгенія Ступак не тільки надає консультації всім, хто звертається до Карітас Кам’янське, а й допомагає зрушити з мертвої точки справи, які, на перший погляд, здаються безнадійно складними.

Ситуація №1. Пані Валентина не могла оформити статус для своєї дитини про втрату годувальника. Її колишній чоловік, батько дитини, загинув на окупованій території. Куди звертатися, щоб отримати свідоцтво про смерть – не зрозуміло. Наш юрист допоміг скласти позов до суду, який було задовільнено у повному обсязі. Свідоцтво про смерть жінка отримала та змогла оформити необхідні документи.

Ситуація №2. Пані Надія після смерті доньки стала офіційним опікуном своєї онуки. Батько дитини злісно не виплачував аліменти, тому жінка звернулась за допомогою до Карітас Кам’янське. Задача полегшувалась наявністю рішення суду, тому залишилось скласти звернення до виконавчої служби для вирішення ситуації. Виконавча служба наклала арешт на все майно горе-батька і відтепер з кожного офіційного заробітку автоматично будуть утримуватись кошти на користь дитини.

Ситуація №3. Пані Валентині місцева комунальна служба нараховувала борг за ненадану послугу. Згідно чинного законодавства людина, яка не проживає в своєму домоволодінні понад 30 днів має право не сплачувати комунальні послуги, окрім опалення і прибирання прибудинкової території. Було складення заяву та урегульовано питання на користь пані Валентини.

Якщо у вас є не вирішені юридичні питання – наш фахівець з радістю допоможе.