Робота кейс-менеджера в дії

Війна – це біль, сльози та зруйновані долі українців. Вона забрала спокій, мир та благополуччя у кожного. Інших позбавила і домівок, і всього того, чим вони були наповнені. Люди залишилися майже сам-на-сам зі своїм розпачем, горем та відчуттям безвиході.

Але в таких випадках на допомогу постраждалим від війни приходять працівники Карітасу, які згідно з проєктом «Мікрогранти на підтримку місцевих українських притулків після початку війни 24 лютого 2022 року» за підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги опікуються родинами вразливих категорій.

Одна із таких – сім’я Філліповичів, які приїхали до нашого міста із Слов’янська. Подружжя Наталії та Олександра виховує трьох синів – старшого, якому днями виповниться 20 років, та який зараз навчається на ветеринара, чотирнадцятирічного Івана та найменшого, семирічного Володимира, який хворіє на аутизм. Чоловік Наталії не працює через онкологічну хворобу. Також разом із родиною проживає матуся Наталії – жінка похилого віку.

Допомогою родині опікується наша працівниця – кейс-менеджерка пані Ольга. В рамках проєкту вона взяла під особистий супровід цю сім’ю, якій надається зараз всебічна підтримка.

Люди потребували всього: продуктів харчування, засобів гігієни, а також побутових речей – посуду, постільної білизни, та невеличкої побутової техніки – для облаштування своєї нової домівки, яку вони винаймають у Кам’янському. Завдяки Угорському проєкту, всім цим вони відтепер забезпечені.

«Тішимося, що такою підтримкою можемо зробити людей хоч трошки щасливішими, – зауважує кейс-менеджерка. – У процесі взаємодії стаємо з підопічними рідними людьми».

Окрім цього, членам родини надається психологічна підтримка, оскільки люди витримують велике психологічне навантаження у зв’язку з власними труднощами та внаслідок пережитих стресів через війну.

«Дуже вдячні за підтримку Карітасу та особисто пані Ользі, які не залишили нас наодинці з нашими труднощами», – ділиться Наталія.

Наразі робота з цією родиною ще триває. Найближчим часом люди ще отримають деякі побутові речі, та при необхідності зможуть завжди звернутися за консультацією та підтримкою до свого кейс-менеджера.

#Emergency_appeal

#Надзвичайне_реагування