Святкуємо Вознесіння Господнє

25 травня святкуємо свято Вознесіння Господнього. Воно належить до дванадесятих – найбільших свят у році і святкується на сороковий день після Пасхи.

Як свідчить Святе Письмо, упродовж 40 днів після свого воскресіння Господь Ісус являвся своїм учням, а на сороковий день вознісся на небо з Оливної гори просто у них на очах. Він повернувся до Дому Отця, залишивши своїм послідовникам не тільки обітницю «іду напоготовити вам місце», а й показав конкретний приклад, що смерть не є кінцем усього, а в небо відтепер є відчиненим, адже його відчинив для нас Ісус своєю смертю і воскресінням.

Вознесіння є днем коронування Христа Царем, тріумфом, який приготував Бог Отець для свого Сина. Цей день є також обітницею повернення Спасителя на землю, згідно зі словами ангелів.

Радість цього свята полягає також і в тому, що Христос являє нам Бога, а разом з тим являє і справжню людину, яка покликана прийняти в себе Бога, полюбити Його як Свого Отця. Лише в Бозі може реалізуватися справжня людськість. Вознесіння Господнє показує, що все у житті людини на землі може бути вознесене до небес, все може набрати сенсу і значення у світлі Небесного Царства.

Возможно, это изображение 3 человека