Тренінг з першої домедичної допомоги для переселенців у Вишневому

У часи війни кожен зрозумів справжню цінність людського життя. Ймовірність настання надзвичайних ситуацій зараз набагато вища, ніж у мирний час, тому не зайвим буде розуміння та володіння навичками, як надати допомогу постраждалій людині.

Отже запитів навчитися надавати першу домедичну допомогу зараз просто неймовірна кількість від різних організацій, установ, громад району.

Зацікавленими отримати такі знання виявилися і мешканці, і гості Вишнівської ОТГ. Завдяки активній діяльності нашої фахівчині з фасилітації Анни Гавриляк-Сєліванової, нам вдається тісно взаємодіяти з громадами району та надавати різнобічну допомогу всім, хто її потребує.

Тому на запрошення представників громади тренер-рятувальник Мальтійська служба допомоги Олена Мельник (Олена Тиховліс) провела у смт. Вишневе для всіх охочих курс з цієї актуальної теми.

Вчилися надавати першу допомогу у різних станах загрози життю та здоров’ю людини.

Розглядали такі поняття, як рятівний ланцюг, стани загрози життю, діамантові хвилини та ключові базові дії для підтримки життя. Вчилися, як правильно звільняти дихальні шляхи та оцінювати дихання людини. Також учасники дізналися про інші невідкладні стани людей, коли необхідна термінова допомога та методи надання помочі у таких ситуаціях.

Учасники мали можливість отримати не тільки теоретичні знання, а й практичні навички, відпрацьовуючи їх на манекені під керівництвом нашої професійної тренерки.

Ми розуміємо, що маємо бути готовими до абсолютно різних життєвих ситуацій, але щиро сподіваємося, що вони не трапляться, бо віримо у найкраще!

Дякуємо Вишнівська об’єднана територіальна громада за співпрацю та гостинність, а нашій тренерці – за цінні практичні знання для слухачів!