У Саксаганській ОТГ відбувся тренінг для переселенців на тему емоційного вигорання

7 липня команда Карітасу завітала до Саксаганської громади з тренінгом на тему емоційного вигорання для переселенців, що знайшли там прихисток.

Тренером виступила психологиня нашого фонду Оксана Костинська. Спочатку учасники на шкалі мали можливість позначити свій рівень емоційного напруження. А вже потім розмірковували над всім різнобарв’ям емоційного світу, обговорювали його властивості, плюси та мінуси для життя людини.

На пропозицію нашого психолога кожен учасник склав свій особистий перелік методів та способів, за допомогою яких вони долають емоційне напруження, приборкують негативні емоції.

А вже потім отримали поради від Оксани Костинської, яка наголосила на тому, що існують певні техніки та практики самодопомоги, які дозволяють людині самостійно впоратися зі своїми емоціями без пігулок. Це такі методики, як «Мокре цуценя», «Кульбабка», релаксація, простукування. Охочі спробували деякі методики на практиці.

Наприкінці тренінгу деякі учасники відзначили, що рівень їх емоційного стану значно покращився, що нас дуже потішило.

Ми дякуємо Саксаганській ОТГ Саксаганська об’єднана територіальна громада та ГО “Даруй добро Україна” ГО”Даруй Добро Україна” за співпрацю та взаємодопомогу!

Окремо дякуємо волонтерам вищезазначеної громадської організації за надані мішки з борошном. Цією продуктовою допомогою ми зможемо підтримати переселенців, що оселилися у Кам’янському!

Разом до Перемоги! ??

#Допомога_постраждалим_від_бойових_дій