У Саксагані провели тренінг з домедичної допомоги (відео)

Продовжуємо співпрацю з громадами Кам’янського району. 11 серпня в рамках проекту #Emergency_appeal завітали до вже знайомого нам села Саксагань з тренінгом «Надання першої домедичної допомоги».

На жаль, живемо в такі часи, коли потрібно вміти надавати допомогу постраждалим у надзвичайних ситуаціях. І якщо раніше люди вважали такі знання не обов’язковими, то на сьогодні цікавість до таких курсів зросла у геометричній прогресії.

Цього разу фасилітатор громад Анна Гавриляк-Сєліванова разом з волонтерами ГО”Даруй Добро Україна” у с. Саксагань на чолі з головою Іриною Кожею вирішила залучити не тільки переселенців, а й місцевих мешканців.

Прослухати курс прийшли представники місцевої влади, старости прилеглих сіл, переселенці та медичні працівники амбулаторії. Дві години всі уважно слухали, дивились та занотовували, щоб не пропустити найменшу деталь. Вчились робити серцево-легеневу реанімацію та накладати пов’язки. Слухачам настільки сподобався тренінг, що вони з нетерпінням чекають продовження курсу та нових корисних знань.

Дякуємо за проведення тренінгу тренеру-рятувальнику Мальтійської служби допомоги Олені Мельник.

#Emergency_appeal

#Надзвичайне_реагування