“Я кажу ні!”, – нова тема психологічного тренінгу для наших учасників

Від відстоювання власних кордонів та асертивності наші учасники крок за кроком непомітно дісталися нової психологічної «вершини» – твердого та впевненого «НІ!».

☝️ 9 лютого темою тренінгу, який провела наша психологиня Оксана Костинська, стала: «Я кажу ні!».

🧐 Наші учасники дізналися про 10 правил асертивності, які включають те, якою вільною у власних емоціях та почуттях може бути насправді людина. Правила побудовані таким чином, щоб дозволяти собі відчувати свої «справжні» почуття та не боятися їх висловлювати оточуючим. Вони про рівноправність між людьми та толерантність; про особисті кордони та комунікацію; про прийняття інших людей такими, якими вони є.

👥 Після обговорення теорії вирішили попрактикуватися у техніках відмови співбесіднику. Виокремили таких шість основних, і в різноманітних ситуаціях наші учасники намагалися сказати «ні» в різний спосіб.

📍 За підсумками виявилося, що для кожного є легкі та складні способи відмови співбесіднику. Але ці практичні вправи стали цікавим «тренажером» для «прокачування» своєї асертивності для кожного.

✨ Продовжуємо зростати у психологічному розвитку та відкривати в собі нові навички та вміння!

#EmergencyAppeal23

#Надзвичайне_реагування