Історії переселенців: пані Вікторія

Пані Вікторія – переселенка із гарячої точки нашої зараз багатостраждальної України, яка разом із своєю родиною знайшла прихисток у селі Китайгород.

Постраждалі від війни прибули в це відносно безпечне село близько двох місяців тому. До цього люди ненадовго зупинялися ще у двох містах, що траплялися на їх шляху, але не змогли там залишитися, оскільки не знаходили можливості соціального житла. Опинившись у Китайгороді, переселенцям надали безкоштовне житло на базі відпочинку, і люди вирішили поки залишитися тут.

Пані Вікторія із болем в голосі нарікає: повертатися їм немає куди, домівка вщент знищена бойовими діями.

Ще на початку березня на територію їх домоволодіння влучив ворожий снаряд, внаслідок чого була розбита частина будинку. Ще через кілька днів стався ще один «приліт» – будинок повністю зруйнувало…

Жінка поділилася, що має можливість розповідати цю історію лише завдяки Богу, який врятував їх від смерті, адже в момент потрапляння снаряду в будинок, їх не було вдома. В чому вийшли – в тому і залишилося. Забирати речі вже не було звідки: вони побачили перед собою руїни того життя, яке будували багато років.

Пані Вікторія показала фотографії їх зруйнованого будинку, подвір’я, всього минулого життя…Вона вже не плаче, стримується…Жінка вже змирилася з тим, що їй вже ніколи не повернутися в мирне, минуле життя, треба починати все спочатку.

Оселившись у Китайгороді, переселенка разом із родиною, намагається облаштуватися поки що тут, або, можливо, переїхати у найближчу громаду.

Сьогодні пані Вікторія долучилася до організації отримання допомоги від Карітасу: жінка сама звернулася за підтримкою та організувала своїх співмешканців з їх спільного тимчасового місця проживання.

P.S. Пані Вікторія – на світлині ліворуч

#Emergency_appeal