103 родини вимушених переселенців отримали грошову компенсацію за орендоване житло від Карітас Кам’янське

Програма працювала для вимушених переселенців, які зареєструвалися та винаймають житло у Кам’янському та Кам’янському районі. Результатом стала значна кількість сімей, що отримують грошову допомогу за орендоване житло протягом 3-х місяців – серпень, вересень та жовтень.

Організацією та реалізацією цієї програми займалася наша соцпрацівниця – пані Ольга. Вона зауважила, що Карітас Кам’янське сплачував переселенцям орендну плату, яка була вказана у договорі оренди без урахування комунальних послуг. За спожиті послуги люди сплачували самостійно. Спочатку у список на відшкодування оренди житла були відібрані ті родини, які мали хоча б одну категорію вразливості: багатодітні сім’ї, сім’ї з маленькими дітьми, з інвалідністю, люди похилого віку. А вже потім наша соцпрацівниця реєструвала всіх, хто звернувся та мав всі необхідні документи для участі у програмі.

Варто зазначити, що максимальна сума, яку Карітас Кам’янське міг відшкодувати для однієї родини на місяць, становила 7 тисяч гривень. Важливою умовою отримання компенсації була наявність чеку про сплату за оренду та правильно вказані в реквізитах «платник» – переселенець та «отримувач» – орендодавець житла.

На сьогоднішній день Карітас Кам’янське вже здійснив оплату за програмою за другий передбачений місяць. А вже в середині вересня буде проводитися оплата за жовтень згідно наданих переселенцями чеків. На цьому етапі допомога буде вважатися завершеною.

Пані Ольга зауважує, що протягом дії цієї програми отримала дуже багато позитивних та вдячних відгуків від переселенців, які дякували за всебічну підтримку та допомогу від Карітасу.