84 родини вимушених переселенців отримали комплекти постільної білизни від Карітас Кам’янське

Здавалося б п’ятниця і напередодні вихідних всі думки про відпочинок. Але це не про наших дівчат, які реєструють відвідувачів. 30 вересня запросили для отримання постільних комплектів 84 сім’ї вимушених переселенців, які мають категорії вразливості.

Було багато знайомих облич, бо кожна родина, приїхавши у наше місто, вже зверталась до нашого фонду за первинною допомогою. Вітаючись, ми згадуємо неймовірні історії порятунку з окупованих територій, пам’ятаємо перший візит до Карітас. Ми завжди цікавимось потребами родин, щоб, по можливості, надати необхідні речі.

Сьогоднішня допомога для кожної родини була надзвичайно потрібна. Адже тікаючи від війни в першу чергу рятуєш життя своїх рідних, а про такі буденні речі, як постіль згадуєш тоді, коли стелиш верхній одяг на підлогу, щоб поспати. На жаль, це реальні випадки, які ми постійно чуємо від людей.

Окрім постільних наборів, які складались з подушки, ковдри, матрацу та комплекту білизни, кожна родина отримала посуд у вигляді каструлі та кружки. Приємним доповненням стали великі гігієнічні набори, наповнені всім необхідним від засобів особистої гігієни до свічок та гелів для прання. Дехто відмовлявся від матраца зі словами: «Комусь він може бути потрібніший. В мене є на чому спати». В такі моменти розумієш, що людяність неможливо знищити навіть в такі тяжкі часи.

Попри велике навантаження і постійні сирени дівчата встигали поцікавитись самопочуттям, запропонувати водички. Хлопці-волонтери завжди знаходились поруч, щоб вчасно допомогти з важкими пакунками.

Запам’ятався день ще й двома жінками. Пані Олександра з Луганської області поділилась цілим ящиком помідорів, а пані Олена принесла пакунок для приготування супу. Приємно, що кожен українець, отримавши допомогу сам, прагне допомогти іншим.

Стомлені, але задоволені своєю роботою, йдемо на вихідні, щоб з новими силами працювати задля скорішої перемоги.

#Emergency_appeal

#Надзвичайне_реагування