Відбулася онлайн – дискусія “голодомор 1932 – 1933 рр. Історична травма”

Тему голодомору та його наслідків обговорювали 29 листопада у Карітас Кам’янське.
У день пам’яті жертв голодомору згадували тих, хто не зміг пережити ті тяжкі часи, коли на родючих українських землях був штучно створений голодомор.
Спікерами дискусії виступили – Ірина Рева – культуролог, науковий співробітник відділу історії України 1917 -1945 рр. Дніпропетровського національного історичного музею імені Дмитра Яворницького.
Пані Ірина – автор науково-популярних книг «По той бік себе: соціально-психологічні та культурні наслідки Голодомору та сталінських репресій» (Дніпро, 2013 р.; друге вид.: Київ, 2019 р.) та «Місія третього покоління» (Київ, 2018 р.). Досліджувала вплив Голодомору та репресій на світосприйняття українців, світогляд та цінності українських воїнів у контексті трансформаційних змін нашого суспільства періоду Євромайдану та початку російсько-української війни 2014–2020 років.
Ознайомитися з книгою авторки «По той бік себе» можна за посиланням: https://uinp.gov.ua/elektronni…/iryna-reva-po-toy-bik-sebe.
Другим спікером виступила – Наталія Буланова – директор музею історії міста Кам’янське, кандидат історичних наук. В музеї історії нашого міста ведеться Чорна книга голодомору, де записується інформація з тих часів зі слів нащадків голодомору.
Під час дискусії разом зі спікерами обговорили теми історичних передумов голодомору, масштаби трагедії в нашому регіоні, фактори травматичного впливу на свідомість нашого народу та сучасне усвідомлення таких наслідків.
Щиро дякуємо нашим спікерам за пізнавальну та корисну інформацію на болючу тему. Сподіваємося на подальшу співпрацю!
Захід відбувся в межах проєкту «Долаючи розломи в громадах» за підтримки «Карітас України», «Карітас Німеччина» та Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.