Відбувся психологічний тренінг для ветеранів та їх родин

Методів подолання екстремального стресу навчалися ветерани АТО/ООС, члени їх родин та зацікавлені містяни на психологічному тренінгу, який 8 лютого провів магістр психології, кризовий психолог та коуч Родіон Григор’ян.

Організатором заходу виступили БФ «Карітас Кам’янське», Центр Медичної Реабілітації УБД, ГО “Патріот”, Development Foundation – “Фундація розвитку”.

Приводом для проведення тренінгу стали обставини, що тривають в нашій країні вже шостий рік – війна, що забрала багато людських життів, перекроїла долі багатьох людей. Ці страшні події незмінно і назавжди вплинули на життя людей і посилили рівень стресових реакцій організму, особливо тих, хто знається на війні не на словах, а на ділі.

На тренінгу для учасників були продемонстровані потужні, важливі методи подолання стресових ситуацій, не тільки теоретично, а й за допомогою практичних навичок. Тренер попередив слухачів, що навчатися і змінюватися завжди нелегко, можливо виникнення супротиву, «ломки» та фрустрації.

Тренінг проходив в динамічній і активний атмосфері довіри і зацікавленості учасників. Тренер розповів про перебіг, стадії та особливості стресу; його структуру у вигляді дерева стресу; розглядали АВС-схему сприйняття; зони комфорту та стратегії виходу з цієї зони; рівні компетентності; піраміду Ділтса; вивчали силу слів та навички якісної комунікації.

Тренер звернув особливу увагу на те, що дуже важливо для нормального самопочуття – це вчасно помітити стресовий стан і намагатися вийти з нього, бо постійне перебування в такому стані пригнічує всі функції організму і призводить до апатії і депресії.
Важливим моментом стало навчання помічати та контролювати свої емоції. Адже тільки так можна їх трансформувати в інший напрямок.

По закінченню учасники отримали ексклюзивні методики подолання стресу, розроблені тренером. Отримані знання і навички в подальшому допоможуть їм легше переносити неприємні і стресові ситуації, щоб перетворювати їх на творення позитивних моментів у своєму житті.

#Долаючи_розломи_в_громадах#Карітас#Кам’янське