Наші волонтери: Костянтин

Сьогодні ми представимо вам людину, яку ви, напевно, знаєте особисто або точно чули про нього у нашому місті. Це відомий та успішний у нашому місті підприємець-килимочист – Костянтин, більш відомий нашим кам’янчанам як Костя Стирка Ковров
Це відкрита, щира та позитивна людина, яка у своєму житті, не тільки нинішньому, а й завжди керується бажанням допомагати тим, хто цього потребує. І з самого початку військової російської агресії Костянтин волонтерить та допомагає Карітасу, а саме людям, які були вимушені покинути свої домівки.
«Коли вже стало відомо про прибуття до нашого міста великої кількості переселенців, я розумів, що можу звернутися з проханням про допомогу для них до своїх клієнтів, а також просто до небайдужих мешканців, які є моїми підписниками у соцмережах», – розповідає Костя.
Так і сталося. Так і налагодився цілий процес збору та доставки допомоги: від повідомлень бажаючих віддати потрібні для переселенців речі до побудови логістичного маршруту. Наразі процес запущений та працює немовби точний годинник. Таким чином, завдяки своїй організації та бажанню допомогти людям, які вимушено покинули свої рідні домівки, Костя майже щоденно збирає та привозить до Карітасу багато важливих та цінних речей – від різноманітного посуду, постільної білизни, ковдр, подушок до побутової техніки, ліжок, диванів, електроплиток, холодильників, телевізорів…Чого тільки не привозив Костя за цей час! Всі речі, якими ділилися наші чудові небайдужі мешканці, дуже корисні та необхідні для переселенців! Його мікроавтобус завжди забитий доверху тим, що потім стане в нагоді людям, які знайшли прихисток у нашому місті!
Костя зізнається, що почав збирати гуманітарку та привозити її саме для Карітасу тому, що інших варіантів навіть на розглядав, адже знав, що тут зосереджений найбільший центр допомоги постраждалим від бойових дій.
«А ще я давно і добре знаю матушку Марію, тому сумнівів допомагати саме тут у мене не було ніяких. Я точно знаю, що тут надають найбільшу та найрізноманітнішу допомогу, роблять для людей все можливе», – поділився наш волонтер.
Костя розповів, що найприємніше у його роботі те, що люди з ентузіазмом та щирим бажанням відгукуються на прохання про допомогу для постраждалих. Варто йому тільки оголосити клич про визначені потреби для переселенців, як люди швидко та неодмінно відгукуються з бажанням поділитися саме цими речами.
А ми зі свого боку радіємо, що Костя – частина нашої потужної волонтерської команди. Без його незамінної допомоги ми б просто не впорались із завданням надання допомоги потребуючим, адже саме Костя – наш «провідник» у світі «знайти – забрати – привезти –доставити». Ми щиро від усього серця дякуємо нашому чудовому волонтеру, людині зі світлою душею за його безкорисливу допомогу, за його добре серце, за його чуйність та емпатію, за надзвичайно сильне бажання робити цей світ кращим!
Разом ми – сила! Україна ще ближче до перемоги! ??